(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Nejjednodušší nakličování semen
Potřebné ingredience
...opsáno z diskuze na lidicky.cz, když jsem hledala nejjednodušší nakličovací recept...
Postup přípravy
Semena dám do 0,5 L sklenice (množství, co naberete do pěsti, je zhruba na jednu porci do salátu ap), doplním vodou až po okraj a nechám namáčet přes noc. Pak přes sklenici přetáhnu čistou silonovou ponožku a vodu přes ni sliju. Semena vždy důkladně propláchnu studenou vodou ráno, odpoledne a večer - vodu nalévám a slévám přes silonku. Klíčení takto trvá několik dní. Klíčky se pak dají uchovat v uzavřené dóze v lednici. Řeřichu klíčím na mokré vatě na okně.
(dá se nakličovat cizrna, celá neloupaná červená čočka, obyč. čočka, mungo, sója, hrách...).
(dá se nakličovat cizrna, celá neloupaná červená čočka, obyč. čočka, mungo, sója, hrách...).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alinka78
(upraveno)
7. 11. 2016, 11:27
Děkuji za radu s ponožkou
českolipačka
(upraveno)
19. 1. 2016, 19:58
dělám tak, že semena namočím na celý den do vody, pak scedím a proplachuji co cca 8 hodin 2 dny a pak už lezou klíčky a to jen rosím, aby neoschly. Ukládám naklíčené do lednice do dózy, Taky klíčím obě čočky, cizrnu a hlavně fazole mungo zelené, ty jsou jako oříšky.